Στη συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Άγιος Γεώργιος – Ψυχικό – Υπέρεια προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά το επόμενο διάστημα στη συντήρηση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Άγιος Γεώργιος – Ψυχικό – Υπέρεια του Δήμου Φαρσάλων,μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και τονανάδοχο.

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση διασύνδεσης των επαρχιακών οδών (31) και (33) τμήμα: Άγιος Γεώργιος -Ψυχικό-Υπέρεια (Δ. Φαρσάλων) από θεομηνία», προϋπολογισμού 246.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής:

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση συντήρησης ενός δρόμου στα Φάρσαλα, από το Ψυχικό μέχρι τον Άγιο Γεώργιο και την Υπέρεια. Ένας δρόμος περίπου 9,5 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 246.000 ευρώ.

Καθημερινά με σχεδιασμό και προσανατολισμό βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, βελτιώνουμε τους δρόμους στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, δίνοντας δουλειά στον κόσμο και χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία.

Συνεχίζουμε την υλοποίηση και χρηματοδότηση έργων, καθώς ήδη βρίσκεται στον αέρα η δημοπράτηση πέντε νέων έργων στα Φάρσαλα 5,7 εκ. ευρώ, όπως ο δρόμος Φαρσάλων – Βόλου, η συντήρηση του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, προχωράμε τα αντιπλημμυρικά στον Ενιπέα ποταμό. Για την ανακατασκευή του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων θα ήθελα να επισημάνω ότι, αν το Υπουργείο είχε προχωρήσει τις μελέτες, εμείς ως Περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να το εντάξουμε,προκειμένου να το χρηματοδοτήσουμε και να το υλοποιήσουμε. Παρ’ όλα αυτά  συντηρούμε τον υπάρχοντα δρόμο προκειμένου να ενισχύσουμε την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας.

Τα έργα είναι εκείνα που λένε πάντα την αλήθεια».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 6 περίπου χιλιόμετρα ενώ το πλάτος της ποικίλλει από 5,5 έως 7,5μ. Σε ορισμένα σημεία οι μηκοτομικές κλίσεις είναι ιδιαίτερα έντονες. Οι εργασίες συνίστανται σε:

– χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και επανακατασκευής επίχωσης τμημάτων οδοποιίας που παρουσιάζουν καθιζήσεις,

– τεχνικές εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης σε θέσεις καταπτώσεων, επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις καθιζήσεων και ενίσχυσης των υπαρχόντων τεχνικών απορροής των υδάτων σε θέσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα,

– οδοστρωσία και ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις καθιζήσεων – έντονων ρηγματώσεων που προκλήθηκαν από τον παγετό,

– σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.