Ιερέας παράτησε την κηδεία στην μέση κι έφυγε!

Με το στόμα ανοικτό έμειναν συγγενείς και φίλοι όταν ο ιερέας που τελούσε την εξόδιο ακολουθία 90χρονου σε ιερό ναό περιφερειακού Δήμου της Μαγνησίας, τους άφησε… σύξυλους πριν την ταφή.

«Πρέπει να φύγω, διότι έχω υπηρεσία στο κοιμητήριο» φέρεται να είπε ο ιερέας, ο οποίος υπηρετεί στον συγκεκριμένο ναό εδώ και λίγους μήνες. Οι συγγενείς έμειναν άφωνοι μαζί με τους εκπροσώπους του γραφείου τελετών, που επίσης δεν πίστευαν στα αυτιά τους ό,τι άκουγαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr, η νεκρώσιμη ακολουθία είχε μόλις ολοκληρωθεί και ενώ φίλοι και συγγενείς ετοιμάζονταν να συνοδεύσουν τον νεκρό στην τελευταία του κατοικία, ο ιερέας δήλωσε ότι έπρεπε να μεταβεί αμέσως στο κοιμητήριο Κούκος να τελέσει τρισάγιο καθώς εκεί είχε υπηρεσία.

Παρ ’όλα αυτά η πομπή αναχώρησε για το κοιμητήριο το οποίο βρισκόταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την εκκλησία και οι εκπρόσωποι του γραφείου τελετών ήταν αυτοί  που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν την διαδικασία της ταφής απουσία φυσικά ιερέα.

Συγγενείς και οικείοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους αφού όντας φιλήσυχοι άνθρωποι δεν ήθελαν να προκαλέσουν φασαρία, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αναπαυτεί το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Tα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ κηδείας και ταφής, τις τελευταίες μέρες αποτελούν μοναδικό θέμα συζήτησης στην περιοχή, αφού κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν συνηθίζεται.