Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων για την προωθητική ενέργεια “Black Friday”

Από τον Εμπορικό Επιχειρηματικό σύλλογο Επαρχίας Φαρσάλων ανακοινώνεται ότι σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί   στη χώρα μας η καταναλωτική προωθητική ενέργεια “Black Friday” στις 23 Νοεμβρίου 2018 , η οποία προήλθε από το εξωτερικό κι έχει πλέον καθιερωθεί ως παγκόσμια εμπορική γιορτή.

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην Black Friday  είναι αποκλειστικά στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει  ή όχι.

Ωστόσο, για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην προωθητική ενέργεια ,  ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες ότι πρέπει να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που ισχύουν  και στην εκπτωτική περίοδο.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την Black Friday.

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή. Συγκεκριμένα, για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Εάν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω μπορεί να επιβάλλεται και αυτοτελές πρόστιμο 1.000 έως 3.000 ευρώ για κάθε μία από τις παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 78 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.