Ευρωπαϊκή προβολή για τη λίμνη Κάρλα

Μια ακόμη ευρωπαϊκή διάκριση έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το έργο της επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας καθώς επιλέχτηκε ως ένα από τα έργα που θα προβληθούν μέσω της καμπάνιας με τίτλο «EU delivers in the regions» που θα «τρέξει» τον Δεκέμβριο του 2018 ως τα τέλη του 2019.

Στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει πόσοσημαντικές είναι οι δράσεις που χρηματοδοτεί η Ε.Ε. για την ανάπτυξη και ενίσχυση των Περιφερειών, ενώ επιδίωξη της Επιτροπής είναι η καμπάνια αυτή να συνδεθεί όπου είναι δυνατόν με τοπικές καμπάνιες επικοινωνίας ή άλλες δράσεις προβολής έργων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφήνει το αποτύπωμα της στρατηγικής και της αποτελεσματικότητας. Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια, η λίμνη Κάρλα προβάλλεται παντού μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως καλή πρακτική  και ως ένα σημαντικό έργο για το περιβάλλον. Στόχος μέσα από την δράση αυτή είναι να αναδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δράσεις που χρηματοδοτεί η Ε.Ε., οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των περιφερειών. ΗΠεριφέρεια Θεσσαλίας επιλέχθηκε ως καλή πρακτική, μετο έργο της επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας.».