Έβγαλαν την 17χρονη κόρη τους σε δημοπρασία στο Facebook!

Θύμα από την ίδια της την οικογένεια έπεσε μία 17χρονη από το Νότιο Σουδάν, της οποίας η οικογένεια την… δημοπράτησε μέσω Facebook με σκοπό να βρεθεί γαμπρός.

Η οικογένειά της ανάρτησε μία φωτογραφία μέσω της οποίας γνωστοποιούσε πως πέντε άντρες ήταν ήδη στην «αρένα» και «μάχονταν» για κείνη. Νικητής, θα ήταν εκείνος που θα προσέφερε τα περισσότερα χρήματα.

Τελικά σύμφωνα με το Reuters, νικητής ήταν ένας πλούσιος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να προσέφερε στον πατέρα της 17χρονης 500 αγελάδες, τρία πολυτελή αυτοκίνητα και 10.000 δολάρια μετρητά.

Αν και η δημοσίευση της φωτογραφίας προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και από τους εκπροσώπους του Facebook οι οποίοι διέγραψαν τη δημοσίευση μόλις την αντιλήφθηκαν, ο γάμος τελέστηκε στις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με Οργανισμό για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

Φωτογραφίες της 17χρονης από την ημέρα του γάμου δημοσιεύτηκαν στα social media, με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για την «πιο ακριβή νύφη του Νότιου Σουδάν».

Ο Taban Abel, υπουργός της τοπικής κυβέρνησης ενημέρωσε πως η κοπέλα βρίσκεται στηΝ πρωτεύουσα, χωρίς να δίνει περαιτέρω στοιχεία για τη κατάσταση της.

Ο George Otim, επικεφαλής σχεδίου για την διεθνοποίηση του Νότιου Σουδάν είπε πως «το ότι ένα κορίτσι μπορεί να πωληθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… είναι απίστευτο».

Ακτιβιστές ζήτησαν από τις Αρχές της χώρας να αναλάβουν δράση και να διώξουν ποινικά όλους του εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Πηγή: ant1news.gr