Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται μπόρες, πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες

Την Τετάρτη αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη, πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Κυκλάδες και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φυσούν στα δυτικά βόρειοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη,

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3-4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά στο Ιόνιο πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες την Εύβοια και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 19 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο  καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.