Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη, στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και πιθανώς μπόρες, κυρίως στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες  νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και τα ανατολικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη,

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3-4 και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές  βροχές στις Σποράδες την Εύβοια και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 19 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 και στα δυτικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά τα νησιά του Αιγαίου (εκτός των Δωδεκάνησα) και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικούς όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.