Με λίγες τοπικές βροχές και βοριάδες ξεκινά η εβδομάδα

Με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ξεκινά η εβδομάδα, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με βοριάδες εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις. Στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος
καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ή θα υπάρχει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 21 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες,
με τοπικές βροχές και πιθανώς μπόρες, κυρίως στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Η ένταση τους στα δυτικά θα είναι 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.