Ο καιρός της Κυριακής

Την Κυριακή, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά .Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ζάκυνθο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Σταδιακά από το μεσημέρι ο ουρανός θα είναι αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Στο Ιόνιο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα στα νότια για ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ ομίχλη αναμένεται στην Θεσσαλία. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φθάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ, ενώ στα νότια θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια τοπικά, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Για τις Κυκλάδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 20 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα πιο πυκνές. Θα φυσούν βοριάδες, 3 με 4 μποφόρ, που σταδιακά θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα
Για την Δευτέρα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, και βαθμιαία στην Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.