Επέστρεψε στα “τρίποντα” με εκτός έδρας τριάρα!

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων πέτυχε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της ΑΕ Κιλέλερ με σκορ 0 – 3, πετυχαίνοντας παράλληλα την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του και επιστρέφοντας στα τρίποντα έπειτα από τρεις αγωνιστικές, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣΛ κατηγορίας.

Έτσι οι «Μυρμιδόνες» έφτασαν τους 16 βαθμούς και βρίσκονται στην 6η θέση όντας μόλις δυο βαθμούς πίσω από την τετράδα των Play Off.

Άψογη εμφάνιση από όλους τους παίκτες των κιτρινόμαυρων, με τους Χριστιάνιδη και Κούμρια να ξεχώριζουν, επιθετικά καθώς ο μεν Χριστιανίδης σκόραρε δις ενώ «σέρβιρε» το άλλο τέρμα, ο δε Κούμρια σκόραρε το δεύτερο τέρμα, ενώ στα άλλα δυο τέρματα είχε καθοριστική συμβολή.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2’ όταν ο Κολιός με καρφωτή κεφαλιά σημάδεψε την συμβολή των δοκών του Κουτσογιαννούλη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεσή τους και στο 10’ ο Παπαχρήστος έκανε το δυνατό σουτ με τον Κουτσογιαννούλη να διώχνει εντυπωσιακά.

Ο Αχιλλέας ανέβασε στροφές, πήρε μέτρα στο γήπεδο, ήλεγξε την κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο και στο 20΄ απείλησε όταν ο Χριστιανίδης έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια.

Ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του ίδιου παίκτη πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 43’ όμως ο Κούμρια πίεσε ψηλά, ανάγκασε τους γηπεδούχους στο λάθος, «έσπασε» για τον Χριστιανίδη και αυτός «κεραυνοβόλησε» τον Παναγιωτόπουλο για το 0 – 1.

Οι γηπεδούχοι στην αμέσως επόμενη φάση προσπάθησαν να απαντήσουν όταν ο Καρβούνης έκανε την σέντρα ο Παπαχρήστος σούταρε με τον Κουτσογιαννούλη να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Με το καλημέρα του δευτέρου μέρους ο Αχιλλέας κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Χριστιανίδης είδε την κίνηση του Κούμρια από τα δεξιά, τον τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή και ο Κούμρια πάτησε περιοχή και με πλασέ πέτυχε το 0 – 2.

Οι «Μυρμιδόνες» συνέχισαν να πιέζουν και εκμεταλλευόμενοι το υπέρ τους 0 – 2, πέτυχαν πολύ γρήγορα και τρίτο τέρμα, καθώς στο 55’ ο Κούμρια «τάισε» τον Χριστιανίδη με κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Χριστιανίδης πρόλαβε στην έξοδο τον Παναγιωτόπουλο και με λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0 – 3.


Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα του Αχιλλέα ήταν παρών.
Στις τρεις πολύ καλές στιγμές της ΑΕ Κιλελέρ ο Κουτσογιαννούλης «κατέβασε ρολά» όταν αρχικά πρόλαβε τον Κολιό και έδιωξε το τετ α τετ στο 63’, ενώ στο 70’ είπε όχι στην κεφαλιά του ίδιου παίκτη.

Στο 84’ ο Παπαχρήστος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα να σταματά και αυτή την προσπάθεια διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Αχιλλέας έχασε μια πολύ καλή στιγμή στο 68’ όταν ο Χριστιανίδης έσπασε την μπάλα στον Γιαννολόπουλο με τον Παναγιωτόπουλο όμως να διώχνει με τα πόδια.

Ενώ στο 76’ το πλασέ του Παπακωνσταντίνου μπλόκαρε ο κίπερ του Κιλελέρ και έτσι παρέμεινε το 0 – 3.

O πρόεδρος και η Διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους του Κιλελέρ για την άψογη φιλοξενία και υπόσχονται ανάλογη ανταπόδοση στον δεύτερο γύρο.

Οι Συνθέσεις

Α.Ε. Κιλελέρ (Πλίτσης): Παναγιωτόπουλος Γ., Γουρνάρας Π., Ζιόμπουρας Α., Κολιός Ε., Παλάσκας Θ., Παπαγιαννούλης Σ., Καρβούνης Γ. (54′ Σπανός Β.), Καρακάνος Δ. (64’Murutaj Q.), Κουσιώρας Κ., Παπαχρήστος Ε., Γαγάρας Ν. (64′ Αργύρης Α.)

Αχιλλέας Φαρσάλων (Φεραίος Γιαννακός – Λευτέρης Τέας): Κουτσογιαννούλης Ρ., Τσουλης Α., Κατσανάκης Κ., Τλούπας Χ., Μάντζαρης Ν., Κομισόπουλος Γ., Αλαμάνης Κ. (87′ Σαμαράς Α.), Ταστεμερίδης Φ., Κούμρια Σ. (89′ Πετράκης Χ.), Χριστιανίδης Χ. (88′ Καναβός Α.), Γιαννολόπουλος Δ. (75’ Παπακωνσταντίνου Σ.).

 

Διαιτητής: Μπουρουζίκας Θ., Α’ Βοηθός: Γκαρέλης Κ., Β’ Βοηθός: Δημεράς Κ..