Τσίπρας: εντός του Δεκεμβρίου αναδρομικά 820 εκατ. ευρώ στους ένστολους

Άμεσα προχωρά η διαδικασία για την επιστροφή των αναδρομικών σε ένστολους αλλά και άλλες κατηγορίες (πανεπιστημιακοί, γιατροί κ.τλ.).

Όπως είπε ο πρωθυπουργός σε χαιρετισμό σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας «το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα στον τόπο. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν εις ότι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς».

Σχολίασε πως «είναι επιλογή μας να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε αποφάσεις δικαστικές αποφάσεις. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά, ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επομένως, πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης».