Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Ανάληψης του Κυρίου – (Σταθμός Φαρσάλων)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, θα τελέσει τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Σταθμού Φαρσάλων.

Ως εκ τούτου, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα κομίσει μαρτυρικά λείψανα των αγίων Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, τα οποία την επομένη θα τοποθετήσει στην Αγία Τράπεζα.

Παράλληλα, θα κομίσει απότμημα ιερού λειψάνου του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου, ο οποίος εορτάζει την επομένη ημέρα. Το λείψανο του Οσίου θα τεθεί προς προσκύνηση των πιστών, αγιασμόν και ηθικόν στηριγμόν αυτών.

Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων, θα ευλογήσει τους προσφερομένους άρτους προς τιμήν του Οσίου και θα ομιλήσει.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.

Στις 11:00΄π.μ., θα μεταβεί στην πόλη της Λάρισας, προκειμένου να μετάσχει στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εγκαινίων έχει ως εξής: