11 δημοτικά κτίρια συνδέθηκαν με το φυσικό αέριο

Η επιτακτική ανάγκη αποσύνδεσης των αναγκών θέρμανσης με τη χρήση πετρελαίου ως καύσιμη ύλη, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για οικονομικούς και η στροφή προς πηγές ενέργειας φιλικές και καθαρές στο περιβάλλον, οδήγησαν τον Δήμο Φαρσάλων στη σύνδεση δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου της Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ).

Πραγματοποιήθηκε η κατασκευή δικτύων εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και η αντικατάσταση των υπαρχόντων καυστήρων πετρελαίου με καυστήρες φυσικού αερίου στις κεντρικές θερμάνσεις των παρακάτω Δημοτικών κτιρίων: 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, 1ος Παιδικός Σταθμός, 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 3ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, 1ο Λύκειο Φαρσάλων, Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου, 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, 2ο Λύκειο Φαρσάλων, Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ανέρχεται στις 150.000 € με Φ.Π.Α. και η σύμβαση με τον ανάδοχο μετά από ανοιχτό διαγωνισμό και κατόπιν της επιτευχθείσας έκπτωσης 68% ανέρχεται σε ποσό 58.361,00 ευρώ μετά Φ.Π.Α.

Ο Δήμος Φαρσάλων θα συνεχίσει με τις συντηρήσεις και επισκευές των σχολικών κτιρίων και την διαμόρφωση αύλειων χώρων μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 159.300 ευρώ και αναμένεται η άμεση δημοπράτηση του.

Ο Δήμαρχος Άρης Καραχάλιος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την πορεία του περιβαλλοντικού και ενεργειακού έργου που επιτελείται στο Δήμο μας και τον καθιστά πρωτοπόρο σε πανελλαδικό επίπεδο, επισημαίνοντας ότι οι πολλές και πολλαπλές δράσεις του Δήμου από το έτος 2011 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για να επιτευχθούν οι στόχοι της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων αλλά και των ιδιωτικών κτιρίων απάντων των δημοτών.