Εορτάστηκε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Επαρχία Φαρσάλων

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε στον ιερό ναό, η εορτή της Ανακομιδής Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, με Εσπερινό τες και σήμερα με Όρθρο, Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στον Παλαιόμυλο Φαρσάλων.

Εορτάστηκε και φέτος, Σάββατο (3/11), η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Τροπαιοφόρου και Μεγαλομάρτυρα της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο αιδεσιμότατος πατέρας-Στυλιανός, παρουσία αρκετών πιστών, μέσα σε κλίμα αγάπης και συγκίνησης για τον προστάτη του χωριού μας. Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας διανεμήθηκε σε όλους δωρεάν φαγητό, (κρέας με πλιγούρι),  γλυκά και άρτος.

Ανάλογη εορτή, τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπως και κάθε χρόνο, στο χωριό Αγ. Γεώργιος Φαρσάλων, όπου την λειτουργία τέλεσε ο π.Γεράσιμος παρουσία πλήθους πιστών.

Τι εορτάζουμε 3 Νοεμβρίου:

Σαν σήμερα το 303 μ.Χ. έγιναν τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα της Ιόππης στην Παλαιστίνη, όπου μεταφέρθηκαν τα Ιερά Λείψανα του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου για να μπορούν όλοι οι πιστοί να τα προσκυνούν ελεύθερα και άφοβα. Το σώμα του Αγίου αρχικά είχε ταφεί στη Νικομήδεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου είχε υποστεί μαρτυρικό θάνατο έπειτα από εντολή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος γεννήθηκε στην Καππαδοκία το 275 μ.Χ. και οι γονείς του ανήκαν σε οικογένεια αρχοντική. Η μητέρα του καταγόταν, σύμφωνα με τις παραδόσεις της Εκκλησίας, από την Παλαιστίνη. (Από την ομιλία του πατέρα -Στυλιανού.).