«Διπλό» χαρακτήρα σε ματς για… «γερά νεύρα»!

Το πρώτο του “διπλό” την φετινή σεζόν στην Β Εθνική κατηγορία παράλληλα την τρίτη νίκη του σε 4 παιχνίδια πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων Krousta ο οποίος σε μια… ματσάρα για γερά νεύρα πήρε το ροζ φύλλο κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας στην παράταση με σκορ 70 – 75.

Έτσι οι μπλε με ρεκόρ 3 – 1 σε 4 παιχνίδια έφτασαν τους 7 βαθμούς και βρίσκονται μαζί με άλλες 5 ομάδες στην 2η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γυμναστικός θετικό αποτέλεσμα, μακριά από την έδρα του είχε να πετύχει από την “έξοδο” στον Παλαμά, στις 28 Ιανουαρίου 2018, όπου είχε επικρατήσει με σκορ 65-66.

Στα της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν από την αρχή του ντέρμπι με τον Γυμναστικό να έχει τον έλεγχο όμως να μην μπορεί να πάρει μεγάλο προβάδισμα, με την λήξη του δεκαλέπτου να βρίσκει τους μπλε μπροστά με 4 πόντους 16 – 12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων Krousta είχε τον έλεγχο, όμως ένα κακό τετράλεπτο από το 7’ έως και 3’ πριν την λήξη του ημίχρονου έδωσε το δκαιώμα στον Φαίακα να πάρει κεφάλι στο σκορ και το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 4 πόντους (36 – 32).

Το συγκρότημα του κ. Χάρη Φόρου στο τρίτο δεκάλεπτο, μπήκε καλύτερα από τους γηπεδούχους στο παρκέ και κατάφερε να περάσει μπροστά, όμως πάλι οι γηπεδούχοι κατάφερναν να είναι κοντά στο σκορ και το παιχνίδι να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εν τέλει η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τον Γυμναστικό μπροστά με 46 – 47.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν πραγματικά ακατάλληλο για… «καρδιακούς» με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο. Ο Γυμναστικός πέρασε μπροστά με 57 – 60 με εύστοχο τρίποντο του Αναγνωστόπουλου με τον Ματενίδη να απαντά αμέσως με εύστοχο σουτ τριών πόντων. Οι μπλε πήραν και πάλι προβάδισμα με καλάθι του Δέσπου, όμως ο Σιώπης πέτυχε το 62 – 62.

Εν συνεχεία αμφότερες οι ομάδες αστόχησαν ενώ 1’’ πριν την λήξη ο Δέσπος αστόχησε σε προσπάθεια κάτω από το καλάθι των γηπεδούχων με τους ανθρώπους του Γυμναστικού να διαμαρτύρονται έντονα καθώς θεωρούν ότι έγινε φάουλ πάνω στον έμπειρο σέντερ, όμως οι διαιτητές δεν έδωσαν κάτι και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι μπλε αρχικά έκαναν ένα  0 – 4 με τους Αναγνωστόπουλο και Γκιουλέκα, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν άμεσα σε 66 – 66. Ο Γυμναστικός όμως έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ και το επιβεβαίωσε καθώς με ένα 0 – 5 πέρασε εκ νέου μπροστά με 66  – 71. Από εκεί και έπειτα ο Φαίακας πίεσε προσπάθησε να τρέξει όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εύστοχοι στις βολές και πήραν την σπουδαία νίκη με σκορ 70 – 75.

Τα Δεκάλεπτα: 12 – 16, 36 – 32,  46 – 47, 62 – 62κ.α. , 70-75

Φαίακας Κέρκυρας (Κοντογιάννης): Γρίψιος , Ματενίδης 9(1), Νεδέλκος 2, Σιώπης 11(1), Σπιτιέρης7(1), Πεταλωτής 18(2), Χατζόπουλος 5, Νίκας 2, Περούλης 10(1), Ταουσάνης 6, Ψάρας , Μαγκανας,

Γ.Σ.Φαρσάλων Krousta (Φόρος): Λεπενιώτης 12, Χαιρετίδης 7(1), Αναγνωστόπουλος Χρ. 11(1), Τσιώγκας3(1), Τοπουζίδης 6(1), Συνετός  , Φιλιπόπουλος 1, Γκιουλέκας 17(1), Δέσπος 18, Λιούπης, Λούτας, Φαρμάκης.