Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα ανατολικά αυξημένες. Οι άνεμοί θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στον Πατραϊκό ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα ανατολικά και νότιο πιο πυκνές. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.