2η Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας  

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής από το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας με πρόεδρο την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Αθήνα. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα 120 Συνεργαζόμενα Κέντρα και ενημερώθηκαν για όλες τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, μοιράστηκαν όλοι μαζί εμπειρίες και ιστορίες προσφοράς και ελπίδας! Δεν έλειπαν φυσικά οι εθελοντές που βρέθηκαν συμβατοί κι έδωσαν ελπίδα και ζωή σε ασθενείς. Είναι αυτοί που επισφραγίζουν με την προσφορά και την αγάπη τους την ουσία του έργου του Συλλόγου.

Από τον Δήμο Φαρσάλων παραβρέθηκε η  Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Π.Παναγιωτοπούλου, η προϊσταμένη των νοσηλευτριών του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Ζέφη Γιαννάκη Γρηγορίου και η Επισκέπτρια Υγείας Αναστασία Καραμπινά-Βησσαροπούλου ως  εκπρόσωποι του συνεργαζόμενου Κέντρου του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Π.Παναγιωτοπούλου, παρουσίασε καλές πρακτικές του Δήμου Φαρσάλων, με τις οποίες παρακινεί τους νέους ανθρώπους, έτσι ώστε να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Επίσης εξήγησε στην παρουσίαση της τον τρόπο με τον οποίο διασυνδέει στις εκδηλώσεις του Δήμου, τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων, τους Πολιτιστικούς- Επιμορφωτικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γυναικών, τα Αθλητικά Σωματεία. Καθώς επίσης και τους νέους ανθρώπους που δουλεύουν σε επισιτιστικά καταστήματα όπως είναι οι καφετέριες, τα μπαράκια, τα εστιατόρια ακόμα και τους μαθητές Λυκείου. Επίσης ανέφερε ότι η επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων ενημερώνει τα παιδιά του Δήμου μας από μικρή ηλικία μέσα στα σχολειά τους για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Και τέλος έδειξε όλες τις δράσεις του Δήμου οι οποίες ήταν αφιερωμένες στο Όραμα Ελπίδας αλλά και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου εγγραφόταν εθελοντές δότες. Εξήγησε επίσης τον τόσο σημαντικό ρόλο που έχει η εκκλησία και πόσο σημαντικό είναι τα Φάρσαλα να έχουν Συνεργαζόμενο Κέντρο, χάρη στις αξιόλογες και αξιέπαινες νοσηλεύτριες, με επικεφαλή την Προϊσταμένη και την Επισκέπτρια Υγείας, τον Διευθυντή Γιώργο Νεχωρίτη και έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστωρα Αντωνίου. Και τέλος ευχαρίστησε όλους τους συνοδοιπόρους που είχε σε αυτόν τον αγώνα,  με πρώτο και κύριο τον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο.

Η συνάντηση έκλεισε με πολλά χαμόγελα ευχές, Όραμα και Ελπίδα!!!