ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: “Ο λαός με την ψήφο του θα ξυπνήσει τη ΝΔ από τις αυταπάτες περί επιστροφής της στην εξουσία”

Με ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Αποκαλυπτικές προθέσεων αλλά και της έλλειψης προγράμματος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπήρξαν η ομιλία και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Λάρισας του κόμματος.

Γενικότητες, ευσεβείς πόθοι, ψήγματα αυτοκριτικής και πάνω από όλα η παντιέρα της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, έδωσαν το στίγμα των αναφορών του κ. Χατζηδάκη.

Την πληγή της φυγής των νέων παιδιών στο εξωτερικό, την άνοιξαν οι πολιτικές που εφάρμοσαν με στυγνό τρόπο οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης αλλά και νωρίτερα, όταν έλυνε και έδενε το πελατειακό κράτος που είχαν οικοδομήσει.

Αυτή την πληγή επιχειρεί να επουλώσει με σταθερά βήματα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας καταφέρει να θέσει οριστικά εκτός μνημονίων την ελληνική κοινωνία, να την διατηρήσει όρθια, και να έχει πλέον την ελευθερία κινήσεων για την εφαρμογή μιας προοδευτικής πολιτικής που έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και όχι τους οικονομικά ισχυρούς, την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας που υπέστη τα πάνδεινα από το 2010 και όχι όσων φρόντισαν να «εξασφαλίσουν» τις περιουσίες τους μέσω εξωχώριων φορολογικών παραδείσων, την επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Η Νέα Δημοκρατία πλανάται πλάνη οικτρή αν πιστεύει ότι μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό να της δώσει ξανά την εξουσία, επικαλούμενη οικονομικά μοντέλα τύπου Πινοσέτ, με νέες δραματικές περικοπές των δημόσιων δαπανών πάντα κατά των εργαζομένων, με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της που παταγωδώς απέτυχαν στο παρελθόν, με το δόγμα «νόμος και τάξη», με την διαχείριση μιας εξουσίας κληρονομικώ δικαίω όπως την εννοεί ο τωρινός αρχηγός της και η οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, τον Οκτώβριο του 2019 οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ξυπνήσουν με την ψήφο τους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την αυταπάτη περί επιστροφής στην εξουσία με την οποία κοιμούνται το τελευταίο διάστημα…”