Μ. Χαρακόπουλος στο Γ.Ν.Λ.: «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και προσλήψεις στο ΓΝΛ!»

«Μια επιστολή στον τοπικό Τύπο (εφημερίδα “Ελευθερία”), μια ανθρώπινη ιστορία για τις συνθήκες νοσηλείας μιας ασθενούς στο Νοσοκομείο, αποτέλεσε την αφορμή για την επίσκεψή μου. Η ανάδειξη των ελλείψεων, των προβλημάτων αλλά και του έργου που γίνεται στα νοσοκομεία, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν, αποτελεί καθήκον μου στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής μου δράσης, με μόνο σκοπό τη συμβολή στη άμβλυνση των δυσκολιών και εν τέλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθεί για την καθημερινότητα και τα προβλήματα στη λειτουργία του που απασχολούν τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η διοίκηση και οι εκπρόσωποι τουπροσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικούκαι του Συλλόγου υπαλλήλων τόνισαν ότι, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες θα πρέπει να λυθούν μια σειρά από ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Η παλαιότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων και των λοιπών υποδομών, οι ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και η αδυναμία σωστήςσυντήρησης του υφιστάμενου, σε συνδυασμό με τηνπεριορισμένη χρηματοδότηση, αποτελούν τα κυριότερα προβλήματα που δυσχεραίνουν την ανταπόκριση προς τον πολίτη. Επίσης, επεσήμαναν ότι οι ανάγκες σε προσωπικό, που εντείνονται κατά καιρούς από τις μαζικές αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, προκαλούν επιπρόσθετα προβλήματα στην οργάνωση των υπηρεσιών του νοσοκομείου, που μπορούν να λυθούν με την γρηγορότερη ανταπόκριση του αρμόδιου υπουργείου σε θέματα προσλήψεων. Τέλος, στη συζήτηση τέθηκαν και θέματα που αφορούν την καθαριότητα και τη φύλαξη του νοσοκομείου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός «ευχαρίστησε για την ενημέρωση και κυρίως για την προσφορά του ιατρικού και λοιπού προσωπικού που με αυταπάρνηση εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες» και δεσμεύτηκε να αναδείξει τα προβλήματα δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ασκώντας έτσι πίεση προς την επίλυσή τους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Λιόλιος, ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών κ. Απόστολος Κομνός, η διευθύντρια νοσηλευτικών υπηρεσιών κ. Κατερίνα Παλιογιάννη, η υποδ/ντρια τεχνικών υπηρεσιών κ. Βασιλική Κοκκάρα, η προϊσταμένηοικονομικών υπηρεσιών κ. Κατερίνα Φιλίππου, η προϊσταμένη γραφείου προσωπικού κ. Δήμητρα Σαρακατσάνου, ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου κ. Γιάννης Ντόκος, ενώ από το σύλλογο υπαλλήλωνπαραβρέθηκαν, η πρόεδρος κ. Εύη Χύτα, ο ταμίας κ. Νίκος Καρκατσέλας και το μέλος κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης.