Αθήνα κατά Τιράνων: απαράδεκτο ότι σκοτώθηκε ο ομογενής μας στην Αλβανία

«Πυρά» κατά των αλβανικών Αρχών εξαπολύει η Αθήνα, για τηνκατάληξη της ένοπλης συμπλοκής και του θανάτου απο πυρά ένστολων του 35χρονου ομογενή μας, με την οποία τελείωσε το επεισόδιο μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής Αστυνομίας και του άνδρα, ο οποίος ύψωσε την ελληνική σημαία σε νεκροταφείο πεσόντων σε χωριό της Αλβανίας και ύστερα φέρεται να «γάζωσε» περιπολικό με καλάσνικοφ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής. Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Εν τω μεταξύ, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, σε δήλωση του, τονίζει ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την Αλβανία, σημειώνοντας ότι ο 35χρονος «πλήρωσε με την ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας».