Εντός έδρας ήττα με “φωνές” για τον Αχιλλέα Φαρσάλων

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων γνώρισε την δεύτερη σερί ήττα του και πρώτη εντός έδρας με σκορ 1 – 2 κόντρα στον Σμόλικα Φαλάνης σε ένα παιχνίδι στο οποίοι οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 0 -2, ο Βούλγαρης μείωσε στο 83′ σε 1 – 2, ενώ στο 90′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Τλούπα σε μια φάση που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην υπάρχει παράβαση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 13’ όταν ο Μακρής έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μακρής πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν και είχαν δυο καλές στιγμές με τους Χριστιανίδη και Βούλγαρη με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 19’ ο Μακρής με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Κουτσογιαννούλη. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ πίεσαν και έχασαν δυο καλές στιγμές με τους Μάτο και Κακαβίτση.

Ο Αχιλλέας είχε ένα σουτ του Αλαμάνη το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Μακρής ανατράπηκε από τον Μάντζαρη με τον κ. Βλιώρα να δείχνει την άσπρη βούλα σε μια φάση η οποία ξεκίνησε με τον Μακρή να ξεκινά από οριακή θέση οφσάιντ, με τους ανθρώπους του Αχιλλέα να διαμαρτύρονται για την εν λόγω φάση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κακαβίτσης ο οποίος ευστόχησε και διπλασίασε τα τέρματα για τον Σμόλικα Φαλάνης.

Οι παίκτες των κ.κ. Φεραίου Γιαννακού και Λευτέρη Τέα, προσπάθησαν να αντιδράσουν και 2’ αργότερα ο Βούλγαρης έφτασε μια ανάσα από την μείωση του σκορ, όταν έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Αχιλλέας πίεσε από την αρχή και προσπάθησε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό πιέζοντας ασφυκτικά.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δυο καλές στιγμές με τους Αλαμάνη και Βούλγαρη στα πρώτα δέκα λεπτά με τον Γραβάνη να μπλοκάρει και τα δυο σουτ.

Στο 73’ ο Κούμρια έκανε από τα δεξιά για τον επερχόμενο Βούλγαρη με τον τελευταίο να μην την βρίσκει για πολύ λίγο ώστε να την σπρώξει στην κενή εστία.

Οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» σε δυο περιπτώσεις στην αντεπίθεση όταν αρχικά το πλασέ του Μάτου έδιωξε ο Κουτσογιαννούλης, ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας του Αχιλλέα είπε «όχι» και στην «λόμπα» του Μανακούσιου.

Στο 81’ ο Αχιλλέας «άγγιξε» το γκολ όταν ο Κουμρια έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Καναβός έπιασε την κεφαλιά με τον Γραβάνη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μάντζαρης έκανε την σέντρα, ο Τλούπας «έσπασε» με το κεφάλι για τον Βούλγαρη, ο οποίος «ελίχθηκε» έξω από την περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο «γάμα» της εστίας του Γραβάνη.

Η φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καταγράφηκε στο 90’ όταν έπειτα από σέντρα και λάθος διώξιμο της άμυνας ο Βούλγαρης πάτησε περιοχή, «έσπασε» στον Τλούπα και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Ο βοηθός της αναμέτρησης όμως κ. Κοτουμπάς, έδειξε οφσάιντ σε μια φάση που εκ πρώτης όψεως ο Τλούπας φαίνεται να καλύπτεται. Αυτή η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ποδοσφαιριστές των «Μυρμιδόνων», όμως δεν άλλαξε κάτι.

Παρά την «ψυχρολουσία» ο Αχιλλέας συνέχισε να πιέζει ψηλά και στο 90 + 3 έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν έπειτα από πάσα του Κούμρια ο Βούλγαρης σούταρε με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γραβάνη και έτσι παρέμεινε το 1 – 2.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Γιαννακός – Τέας): Κουτσογιαννούλης, Κατσανάκης (15′ λ.τ. Παπακωνσταντίνου), Γιαννολόπουλος, Τλούπας, Μάντζαρης, Ταστεμερίδης, Αλαμάνης, Παυλόπουλος (68′ Καναβός), Κούμρια, Χριστιανίδης, Βούλγαρης

Σμόλικας Φαλάνης (Μπακογιάννης): Γραβάνης, Τσιρογιάννης, Σέντζας, Σκούπρας, Μανακούσιος, Μπέτσης, Μακρής(79′ Γκαμπογκίνης), Μολάς, Μάτος, Σπανός (60’ Μανακούσιος Δ.), Κακαβίτσης