Πρόληψη, Ενημέρωση και Ιατρικές Εξετάσεις για γυναίκες Ρομά στα Φάρσαλα

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας της 5ης ΥΠΕ καθώς και το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, πραγματοποίησαν την δράση Πρόληψης, Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και του καρκίνου της μήτρας για γυναίκες Ρομά. Επίσης πραγματοποίησαν και Ιατρικές Εξετάσεις.

Οι γυναίκες Ρομά παρακολούθησαν ομιλία για τον καρκίνο του μαστού και τον  καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και στην συνέχεια υποβλήθηκαν στην ιατρική εξέταση Τεστ Παπανικολάου. Συνολικά οι ωφελούμενες ήταν (26) είκοσι έξι γυναίκες.

Την δράση στήριξε η Διευθύντρια της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ του Δήμου Φαρσάλων Βέρα Κυρίτση, η οποία ευχαρίστησε τον Διευθυντή του ΚΥΦ Γιώργο Νεχωρίτη, τις μαίες του ΚΥ Λάρισας για την συνεργασία καθώς και τις νοσηλεύτριες του ΚΥ Φαρσάλων για την άψογη διοργάνωση και υποδοχή. Έπειτα αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριότητα του Δήμου μας που επιδεικνύει στις δράσεις υγείας, δείχνοντας ευαισθητοποίηση και αμέριστο ενδιαφέρον για την υγεία του κάθε δημότη. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευαισθησία του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και στην Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου που διοργανώνει δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας, με στόχο το όφελος του δημότη. Τέλος ευχαρίστησε τις γυναίκες Ρομά για την συμμετοχή τους στην δράση.

Υπεύθυνη δράσης: Κυριακή Π.Παναγιωτοπούλου/Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Πολιτική εκπρόσωπος στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.