Απανωτές σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο τη Λαμία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αναστάτωσε στις 15:03 την πόλη της Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή.

Ο σεισμός είχε βοή και σχετικά μεγάλη διάρκεια, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Βόλο και πολλές άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε μόλις 2 χιλιόμετρα εστιακό βάθος και το επίκεντρο του υπολογίσθηκε 7 περίπου χιλιόμετρα βορειανατολικά της Φθιωτικής πρωτεύουσας, κοντά στο χωριό Λιμογάρδι.

Αυτό που ανησύχησε κυρίως τους κατοίκους ήταν οι ισχυροί μετασεισμοί που ήταν τουλάχιστον τρεις γύρω και πάνω από 3 Ρίχτερ οι οποίοι έγιναν επίσης αισθητοί σε όλη τη Φθιώτιδα.

Έτσι σε συνδυασμό με τον ισχυρότατο σεισμό και τους συνεχείς μετασεισμούς στη Ζάκυνθο, δημιούργησε κλίμα ανησυχίας με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Ευρωμεσογειακό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο που αναφέρει το σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ καταγράφηκε ότι έγινε αισθητός μέχρι τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη!

Να σημειωθεί ότι μετά το σεισμό παρατηρήθηκαν προβλήματα στις επικοινωνίες πιθανότατα λόγω της ανησυχίας του κόσμου που προσπάθησε να επικοινωνήσει με δικούς του ανθρώπους.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: lamiareport.gr