Σπίρτζης: Η κυβέρνηση μπορεί να επιβιώσει και χωρίς τον Καμμένο

«Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα”, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης στο ΘΕΜΑ 104,6, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά, ότι ο υπουργός Άμυνας κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πληρώνεται από τον Τζορτζ Σόρος.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε: “Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε πάρα πολύ. Τον σέβομαι και δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Τον σέβομαι πολιτικά και τον αγαπάω και προσωπικά”. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το αν αυτά που λέει ο Πάνος Καμμένος για τον Σόρος έχουν ίχνη αλήθειας και απάντησε: “Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Καταρχάς, να ξεκινήσουμε από αυτό. Ήμουνα στο υπουργικό συμβούλιο και δεν έχω ακούσει τον Πάνο Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα”.

Πάντως, ώρες μετά την συνέντευξη του, ο κ. Σπίρτζης σε διευκρινιστική ανάρτηση του στο Twitter, αναφέρει «Όταν κάποιος λέει «δεν άκουσα», ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Απλά, δεν άκουσε».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει χωρίς τον Πάνο Καμμένο αλλά με ανεξάρτητους βουλευτές, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε: “Ναι μπορεί”. Και συνέχισε λέγοντας: “Υπάρχει η δέσμευση του Καμμένου ότι δεν θα συμπορευτεί με τη ΝΔ και τους συνεργάτες της ΝΔ στο Κοινοβούλιο. Για να μην ξεχνάμε και τον κ. Μανιάτη που είναι συνεργάτης της  δεξιάς. Ένα μέρος του ΚΙΝΑΛ είναι φανατικός υποστηρικτής της συνέχισης της συνεργασίας με τη ΝΔ. Η πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ πιστεύω ότι δεν είναι σε αυτή τη λογική. Δεν φταίμε που ο κ. Μανιάτης είναι από την πλευρά που θέλει συνεργασία με τη ΝΔ. Που ο κ. Σαμαράς έχει πει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Μανιάτη. Δεν είναι κακό, επιλογή του είναι”.

Ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε και σε άλλο μέρος της συνέντευξής του στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη, λέγοντας: Είναι θλίψη να παρακολουθείς τον κ. Μανιάτη και το πώς έχει μετεξελιχθεί. Όχι στο να διαφωνείς μαζί του, (αλλά) στον τρόπο που διακινεί ψεύτικες πληροφορίες και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στο Κοινοβούλιο. Ό,τι λέω, μπορείτε να το να το ελέγξετε από τα βίντεο που υπάρχουν στη Βουλή, ευτυχώς που μαγνητοσκοπούνται τα πάντα. Σε δύο συνεδριάσεις, ο κ. Μανιάτης, πέταξε τη λάσπη που συνήθως πετάει και έφυγε. Δεν άκουσε καμία απάντηση».

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στο ΤΑΙΠΕΔ: “Οι πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τη δράση πολλών φορέων και ποιων δέσμευσαν τη χώρα και το ελληνικό λαό να έχει ΤΑΙΠΕΔ, να στελεχωθεί από συγκεκριμένα στελέχη και να ελέγχεται όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από τους θεσμούς”.