Ο καιρός της Τετάρτης

Ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και σποραδικές βροχές αναμένεται την Πέμπτη. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα καταγράψει αισθητή πτώση στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ και στον Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7-8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία, κατά τόπους, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Θα φυσούν βοριάδες, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, του Αγίου Δημητρίου, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Για τα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τόπους
η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες στα νοτιοανατολικά, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές της.