Κ.Υ.Φαρσάλων: Αυξημένη συμμετοχή πολιτών στις δωρεάν σπιρομετρήσεις

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/10/2018 στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, από τις 09:00 έως 13:00, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικών ελέγχων που διενεργείται από την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), και απευθύνεται κυρίως σε καπνιστές και πρώην καπνιστές.

Εξετάστηκαν 50 πολίτες με σπιρομέτρηση, εκ των οποίων οι 6 διαγνώστηκαν με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ποσοστό περίπου 12% με κύριο αίτιο το κάπνισμα. Επικεφαλής του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνη καθηγητή της Πνευμονολογικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων, ενώ ανάλογες ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα Κέντρα Υγείας, καθώς και τα περιφερειακά ιατρεία της Θεσσαλίας, από την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο τον προληπτικό έλεγχο των πολιτών.

Το Κ.Υ. Φαρσάλων,  επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος και η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου, όπου ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του προγράμματος.