Ο καιρός της Τρίτης

Την Τρίτη αναμένονται βροχες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στην Στερεά Ελλάδα. Από το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα φυσούν άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη ως προς τις μέγιστες τιμές).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα του νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 23 βαθμών Κελσίου (σημ: κατά τόπους στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται αραιές κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στα κεντρικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στα βόρεια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά τη νύχτα στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 6 ε 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει εγκύκλιο με οδηγίες προς τους πολίτες, ενώ έχει ήδη θέσει σε εγρήγορση τις αρμόδιες υπηρεσίες.