Ρωσικό ΥΠΕΞ για Σκόπια: Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν μια άδικη ψηφοφορία

Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ εξαπολύει η Ρωσία με αφορμή το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν μια άδικη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για την αλλαγή της ονομασίας παρά το γεγονός του αποτυχημένου δημοψηφίσματος.

«Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ που άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας διεξήχθη εν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων», σχολίασε το ρωσικό υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς, «οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης». Κατά την ώρα της διαδικασίας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πΓΔΜ ήταν εντός του κοινοβουλίου, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως σαφή παραβίαση όλων των κανόνων – τόσο από πλευράς δικαίου όσο και από άποψη ηθικής», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ant1news.gr