Το Γκραν Πρι των ΗΠΑ στην ΕΡΤ

Μετά την ιστορική πίστα της Σουζούκα η Φόρμουλα 1 μεταφέρεται στο σύγχρονο Σιρκουί της Αμερικής στο Ώστιν του Τέξας, για το Γκραν Πρι των ΗΠΑ.

Από το 2012, όταν και φιλοξένησε τον πρώτο του αγώνα, το σιρκουί της Αμερικής έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα των οδηγών. Ιδιαιτέρως δε του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes έχει κερδίσει τους πέντε από τους έξι αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί, κάτι που ίσως παίξει το ρόλο του στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος αφού μετά και την επικράτησή του στην Ιαπωνία, χρειάζεται να σημειώσει μόλις οκτώ βαθμούς περισσότερους από τονΣεμπάστιαν Φέτελ για να κατακτήσει το πέμπτο του Παγκόσμιο στέμμα.

Άραγε, το Σιρκουί της Αμερικής θα σημάνει το τέλος της μάχης ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του τίτλου; Ή την αρχή της αντεπίθεσης του Φέτελ στην προσπάθειά του να «κατορθώσει το ακατόρθωτο», όπως το χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Ferrari Μαουρίτσιο Αριβαμπένε;

Το Γκραν Πρι των ΗΠΑ θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 21:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD καθώς και από το ert.gr. Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου θα μεταδοθούν στις 20:00 από την ΕΡΤ2 και το ert.gr.

Στην περιγραφή και το σχολιασμό του αγώνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr» και η δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου Πόπη Παπαμιχαήλ.