Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον “Ορέστη” – Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού,μετά τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, καθώς ο «Ορέστης» άλλαξε πορεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις εξής περιοχές:

Τη Δευτέρα (22/10)

Οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

 Την Τρίτη (23/10)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

«Ορέστης»: Η αλλαγή της πορείας του

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η επερχόμενη κακοκαιρία «Ορέστης» θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά.

Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται πάνω από τη νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα αναμένονται μετά το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεασθούν και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Την Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται νοτιότερα προς την Αφρική, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο από την Πέμπτη 25/10, έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις σημερινές μέγιστες τιμές.

Πηγή: ant1news.gr