Κέρδισε Στρατώνι και διαιτητές ο Γυμναστικός, κρατώντας «αλώβητο» το «κάστρο» του!

Σπουδαία εντός έδρας νίκη με σκορ 91 – 80 πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων Krousta κόντρα στο Στρατώνι, έτσι έφτασε τις 2 νίκες έπειτα από 3 αγωνιστικές και κράτησε το αήττητο στο… «κάστρο» του!

Οι «μπλε» με κορυφαίο του Γκιουλέκα ο οποίος πέτυχε 30 πόντους στο εν λόγω παιχνίδι κέρδισε όχι μόνο το Στρατώνι αλλά και τους διαιτητές της αναμέτρησης οι οποίοι σε πολλά σημεία του παιχνιδιού κράτησαν «ζωντανούς» τους φιλοξενούμενους οι οποίο ειδικά στο 2ο και το 3ο δεκάλεπτο σκόραραν κατά κόρον με βολές.

Επίσης οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι δίχως τους Τσιώγκα και Δέσπο οι οποίοι αποβλήθηκαν.

Οι Φαρσαλινοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν να είναι μπροστά με 18 – 11 με τους Δέσπο, Γκιουλέκα και Χρήστο Αναγνωστόπουλο να «τραβάνε το κουπί» επιθετικά.

Μάλιστα το συγκρότημα του κ. Χάρη Φόρου έμεινε με το πόδι στο «γκάζι» και με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο Γυμναστικός ήταν μπροστά με 28 – 15.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν «αφηνιασμένοι» και στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν «αέρα» 17 πόντων 32 – 15 στο 8’.

Μια διαφορά την οποία «μάζεψαν» άμεσα οι φιλοξενούμενοι και με ένα σερί 2 –9 μείωσαν στους 10 (34 – 24).

Επτά λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Τσιώγκας έπειτα από ένα αντιαθλητικό φάουλ που του χρεώθηκε είχε έναν «αντίλογο» με τον αντίπαλό του και αποβλήθηκε με τεχνική ποινή.

Παρά το εν λόγω γεγονός και το ότι οι φιλοξενούμενοι σκόραραν κατά κόρον με βολές (σ.σ στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι χρεώθηκαν με 10 φάουλ) ο Γ.Σ. Φαρσάλων Krousta κράτησε την ψυχραιμία του και συνέχισε να διατηρεί διψήφια διαφορά η οποία όμως μειώθηκε για λίγο στους επτά (43 – 36), στο 17’.

Με τον Συνετό να παίρνει το «όπλο» του και τους Γκιουλέκα, Δέσπο να ακολουθούν οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και με επιμέρους σκορ 11 – 3 «εκτόξευσαν» την διαφορά στους 15 πόντους και έτσι η λήξη του ημιχρόνου τους βρήκε μπροστά με 54 – 39.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το Στρατώνι μείωσε  με ένα γρήγορο 0 – 5 σε 54 – 44, ενώ κατάφεραν να μειώσου και άλλο και να ρίξουν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό στο 8’ (55 – 48), σε εκείνο το σημείο ο Δέσπος χρεώθηκε με τεχνική ποινή, εν συνεχεία ο πολύπειρος σέντερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και αποβλήθηκε.

Μάλιστα οι διαιτητές της αναμέτρησης ζήτησαν να αποχωρήσει εντελώς από το γήπεδο, να περάσει δηλαδή στα αποδυτήρια για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Όπως είναι λογικό όλα αυτά αποσυντόνισαν τους παίκτες του κ. Φόρου οι οποίοι είχαν να διαχειριστούν και τις δυο αποβολές.

Οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε 4 βολές και μείωσαν σε 55 – 52.

Από εκεί και έπειτα όλο το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο.

Από πλευράς Γυμναστικού ο Γκιουλέκας ήταν αυτός που σε εκείνο το σημείο «φόρτωσε» το καλάθι των φιλοξενουμένων καθώς σημείωσε σε εκείνο το χρονικό διάστημα δέκα πόντους και ένα καθοριστικό τρίποντο το οποίο ήταν ο «επίλογος» του 3ου δεκαλέπτου το οποίο έληξε με σκορ 71 – 67.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων Krousta, συνέχισε να έχει το προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την διαφορά στο καλάθι 73 – 71, όμως ένα τρίποντο του Συνετού και ένα του Γκιουλέκα έδωσαν στους μπλε διαφορά οκτώ πόντων (79 – 71), το οποίο απαντήσαν με ένα 0 – 4, όμως με δυο «κολλητά» καλάθια των Γκιουλέκα και Συνετού, οι μπλε πήραν προβάδισμα οκτώ πόντων 83 – 75.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι για τους γηπεδουχους που ήταν απόλυτα εύστοχοι στην «ρώσικη ρουλέτα» των βολών και πήραν σπουδαία νίκη, ουσίας και χαρακτήρα.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκιουλέκας με 30 πόντους, ενώ 14 πέτυχε ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος, 11 ο Δέσπος και 10 πόντους ο Συνετός.

Τα Δεκάλεπτα: 28 – 15, 54 – 39, 71- 67, 92 – 80

Οι Συνθέσεις

Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων Krousta(Φόρος): Λεπενιώτης 6, Χαιρετίδης 8, Αναγνωστόπουλος Χρ. 12 (4), Τσιώγκας5 (1), Συνετός 10 (1), Φιλιπόπουλος 9, Γκιουλέκας 30 (5), Δέσπος 11, Λιούπης, Λούτας, Φαρμάκης, Αλεξόπουλος.

Στρατώνι (Χατζούλης): Μπουρδάνος 18 (2), Γεωργιάδης 2, Σιδηροηλίας 2, Φλιάτης 10 (2), Κοντζαγιάννης 7, Μπέγας 14 (3), Κολλητόπουλος 15 (5), Δασκαλόπουλος12, Δοξάκης, Δημητράκας, Κολοκοτρώνης, Κοκκιός.