Γιόρτασαν τον προστάτη τους Αγ. Αρτέμιο αστυνομικοί στα Φάρσαλα

Με θεία κατάνυξη και επισημότητα γιορτάστηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, η μνήμη του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη του Αστυνομικού Σώματος στον Ιερό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Φάρσαλα. Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε αρτοκλασία.

Ο Άγιος Αρτέμιος έζησε τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Τον χαρακτήριζε η βαθιά χριστιανική πίστη, η ισχυρή του θέληση και το άκαμπτο ψυχικό του σθένος. Εργάσθηκε με πάθος για την ειρήνη, την ευνομία, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος εκτιμώντας το ήθος και τις αρετές του τον διόρισε διοικητή σε διάφορες περιοχές του Βυζαντίου. Ο Ιουλιανός ο Παραβάτης τον καθαίρεσε και μετά από βασανισμούς, βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Το Άγιο λείψανο του μεταφέρθηκε από την Αντιόχεια στην Κωνσταντινούπολη και αργότερα ανεγέρθη εκεί ναός, όπου έγιναν πολλά θαύματα.

Η Ελληνική Αστυνομία έχοντας πρότυπό της τον Άγιο Αρτέμιο και προστάτη της μάχεται με αφοσίωση στο καθήκον για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Γιώργος Γκούμας, ο υποδιοικητής κ. Δημ. Σακκάς και το σύνολο σχεδόν των ανδρών του Α.Τ. Φαρσάλων.