Χαρακόπουλος: Ο Έλληνας αστυνομικός στέκεται δίπλα στον πολίτη!

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη Δοξολογίας προς τιμήν του προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου, στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου στη Λάρισα, μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ξεναγήθηκε στην Έκθεση «Ιστορικών Αστυνομικών Κειμηλίων».

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου σε όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛΑΣ αποδεικνύουν καθημερινώς ότι με αυταπάρνηση, υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος και ενίοτε με αυτοθυσία εκπληρώνουν την αποστολή τους.

Σε μια εποχή που η πάσης φύσεως εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, και όπου η ανομία, δυστυχώς, επεκτείνεται, ο Έλληνας αστυνομικός στέκεται δίπλα στον πολίτη. Κι αυτό συμβαίνει παρά τις αντίξοες συνθήκες που καλείται να εκπληρώσει το έργο του: τΙς ελλείψεις σε εξοπλισμό, την έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα και στις μάχιμες υπηρεσίες, αλλά και τις ιδεοληψίες από παρωχημένα στερεότυπα άλλων εποχών.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την ενεργότερη στήριξη της Πολιτείας, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να πολλαπλασιάσει τις ήδη σημαντικές επιτυχίες της στην πάταξη της εγκληματικότητας και στον περιορισμό της ποικιλόμορφης ανομίας.

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες Αστυνομικούς χρόνια πολλά ε υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».