Ο καιρός της Παρασκευής

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα νότια θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού το Σάββατο

Το Σάββατο στην Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές. Βαθμιαία στα βόρεια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα  κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.