Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον γαστρονομικό τουρισμό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετέχει ενεργά στην Έκθεση Πολιτισμού – Τουρισμού –Γαστρονομίας και Οίνου η οποία θα διεξαχθεί στο Ζάππειο στις 19-21 Οκτωβρίου 2018 , παράλληλα με το 16ο διεθνές συνέδριο «Η Ευρώπη των γεύσεων».

Η Έκθεση στοχεύει στην διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση. Αναμένεται η συμμετοχή άνω των 100 φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων και παραγωγικών επιχειρήσεων, και προσκαλούνται να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τουριστικά χαρακτηριστικά τους Ελληνικές Περιφέρειες και Δήμοι, καθώς και τοπικές επιχειρήσεις.

\

Πολλοί από τους συνέδρους βρέθηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα στη χώρα μας , ώστε να τη γνωρίσουν και να γευτούν τοπικές γεύσεις . Μέσω των διοργανωτών του συνεδρίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρέθηκαν στα Μετέωρα για να δουν τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής και να γευτούν μοναδικές θεσσαλικές γεύσεις .

Η αποστολή αποτελούνταν μια ομάδα επαγγελματιών εστίασης , αρχιμάγειρες και οινολόγους  από Ισπανία , Πορτογαλία και Μακάου , τον κ. Μουζάκη Νικόλαο Πρόεδρο του Junior τμήματος του ACROPOLIS Chef Club of Attica και την Πρέσβη  του Λιβάνου κα Dona Barakat με το επιτελείο της . Η παρουσία της Πρέσβειρας σηματοδοτεί την έναρξη διμερών σχέσεων στον τουρισμό. Την αποστολή υποδέχθηκε και ξενάγησε στα Μετέωρα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ,Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στα Μετέωρα , επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ρουσσάνου , φιλοξενήθηκαν σε οινοποιείο της περιοχής , όπου δοκίμασαν βραβευμένες ποικιλίες κρασιών και γεύτηκαν τοπικές θεσσαλικές συνταγές .

Ο κ. Μπουτίνας είχε μια παραγωγική συζήτηση με την Πρέσβη του Λιβάνου κατά την οποία συμφωνήθηκε η έναρξη συζητήσεων για μια μορφή αμφίδρομης συνεργασίας ανταλλαγής τουριστικών πακέτων μεταξύ Λιβάνου και Θεσσαλίας , αλλά και μεταξύ Μετεώρων και θρησκευτικών μνημείων περιοχών του Λιβάνου , όπως η κοιλάδα της Καντίσα . Στο πέρας της συζήτησης η Πρέσβης παρέδωσε ανοικτή πρόσκληση προς τον κ. Αγοραστό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για επίσκεψη στο Λίβανο και συνέχιση των συζητήσεων.

Ανανεώθηκε η συνάντηση τους για τις αρχές Δεκεμβρίου , όπου θα συμμετάσχουν οι δυο πλευρές στην Athens International Expo στην Αθήνα , όπου τιμώμενη χώρα θα είναι ο Λίβανος.