Έναρξη λειτουργίας του “Σπιτιού της Αγάπης” στα Φάρσαλα

Σ’ όλη τη χώρα η Εκκλησία κυρίως αλλά και αρκετοί δήμοι και σύλλογοι μέσω προγραμμάτων σιτίζουν καθημερινά Έλληνες και αλλοδαπούς, που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδες ανάγκες και σπεύδουν για ένα πιάτο φαγητό.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άποροι ή άνεργοι και το μόνο που ζητούν είναι μια δουλειά, που όμως είναι δύσκολο να βρεθεί στη σημερινή εποχή της κρίσης και έτσι καταφεύγουν στα συσσίτια της εκκλησίας, των δήμων και συλλόγων.

Στα Φάρσαλα, προκειμένου να βοηθηθούν πάσχοντες συμπολίτες μας ή άνεργοι, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πριν 12 χρόνια ίδρυσε το “Σπίτι της Αγάπης” που βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου. Εκεί γυναίκες από όλες τις ενορίες της πόλης, καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 8 π.μ. έως 10.30 π.μ. μαγειρεύουν και σιτίζουν 19 άτομα από την πόλη και επαρχία Φαρσάλων.

Το “Σπίτι της Αγάπης” της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων λειτουργεί 10 μήνες τον χρόνο (εκτός του Ιουλίου και Αυγούστου), διοικείται από Δ.Σ. που απαρτίζεται από γυναίκες όλων των ενοριών της πόλης, με επικεφαλής τον ιερέα π. Λάζαρο της ενορίας του Αγίου Νικολάου, ενώ τη βοήθειά τους προσφέρουν και άλλοι ιερείς της περιοχής Φαρσάλων.

Xθες, έγινε η έναρξη της λειτουργίας του “Σπιτιού της Αγάπης” στα Φάρσαλα τελέστηκε ακολουθία του Αγιασμού Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσεάλων κ. Τιμόθεου, ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε να στηρίξουν όλοι, με όσες δυνάμεις έχουν, τη φιλανθρωπία προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν στο “Σπίτι της Αγάπης” ώστε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ευχήθηκε καλή χρονιά και δύναμη σε όλους.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους ιερείς και τις γυναίκες των ενοριών για τον πνευματικό και υλικό κόπο που καταβάλλουν στο “Σπίτι της Αγάπης”.

Ακόμη, ανέφερε ότι γίνονται ενέργειες και έχουν κατατεθεί τα σχετικά έγγραφα για να αλλάξει η χρήση του πενταώροφου που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου ώστε να στεγαστεί το “Σπίτι της Αγάπης” και άλλες δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρόφιμα που προσφέρονται στους άπορους που σιτίζονται εκεί καθώς και διάφορα ρούχα, προέρχονται από δωρεές του κόσμου και διάφορων καταστημάτων.

Αυτή η προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων είναι αξιέπαινη και δείχνει ότι υπάρχει ανθρωπιά και αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, σε μια εποχή ηθικής κατάπτωσης και έντονης οικονομικής κρίσης.