Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Την παραίτησή που υπέβαλε πριν από λίγο ο Νίκος Κοτζιάς στον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News 24/7 στους 88,6 και του Βασίλη Σκουρή, ο υπουργός Εξωτερικών εκτεθειμένος από την μη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα με τον Πάνο Καμμένο έθεσε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.

Την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Στην ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται: 

“Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.”

Σε σχετικό Tweet ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε τα εξής:

Αιτία της παραίτησης φέρεται να είναι η ενδοκυβερνητική «κόντρα» με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Kαμμένο και οι ίσες αποστάσεις που κράτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ant1news.gr, αιτία της παραίτησης φέρεται να είναι η ενδοκυβερνητική «κόντρα» με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο καμμένο και οι ίσες αποστάσεις που κράτησε ο πρωθυπουργός από τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά.

Κύκλοι του πρώην Υπουργού Εξωτερικών έλεγαν, νωρίτερα, πως ο Νίκος Κοτζιάς χειρίστηκε το Σκοπιανό σύμφωνα με τις κυβερνητικές θέσεις και η διαπραγμάτευση του έλαβε την έγκριση τριών συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου. Ως εκ τούτου νιώθει έντονη δυσφορία, την οποία δεν αποκλείει να μεταφράσει και σε παραίτηση αν σε προσεχή συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν διευθετηθεί το θέμα.

Το Μαξίμου σήκωσε αμέσως το «γάντι», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο σε συνέντευξή του στον Alpha, να αναφέρει ότι «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές».