Παραγωγές έτοιμες …για το βιβλίο Γκίνες

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ο Δημήτρης Τσοπάνος και η Ράνια Ασδεράκη, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι τους στην Αγριά, είδαν… τη σοδειά του κήπου τους σε κολοκύθια να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ! Μόνο με νερό και κοπριά τα κολοκύθια είχαν πάρει γιγάντιες διαστάσεις …έτοιμα για το βιβλίο Γκίνες.

«Θαυματουργός» ο σπόρος από την Κρήτη σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δημήτρης Τσοπάνος, πρώην γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στη Χαλυβουργία. Από τότε που αποχώρησε από το εργοστάσιο, του αρέσει να ασχολείται με την κηπουρική. «Μην φανταστείς όμως πολλά πράγματα» μας λέει. Μαζί με τη σύζυγό του που είναι από την Κρήτη, αποφάσισαν να φυτέψουν τον σπόρο κολοκυθιάς. Δεν περίμεναν όμως ότι οι κολοκυθιές θα γίνουν «μικροί γίγαντες».

«Απουσιάζαμε δύο μήνες. Τα πότιζε η κόρη μου με τον γαμπρό μου. Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε πράγματι» συνεχίζει ο ίδιος. «Του χρόνου θα τις περιποιηθώ περισσότερο για καλύτερα αποτελέσματα» πρόσθεσε ο κ. Τσοπάνος. Ο ίδιος μάζεψε 10 τέτοιες γιγάντιες κολοκύθες και τώρα με τη σύζυγό του σκέφτονται τους τρόπους…μαγειρέματος! Στο τσουκάλι, στο τηγάνι ή στο φούρνο; Ούτως ή άλλως πάντως η ποσότητα μεγάλη και οι τρόποι μαγειρέματος πολλοί…

Ρόδια για το βιβλίο Γκίνες 1.684 γραμμαρίων!

Και αν οι κολοκύθες της οικογένειας του κ. Δημ. Τσοπάνου είναι για «μάτιασμα», τι να πει κανείς για τα ρόιδα της οικογένειας του γνωστού ουρολόγου Ανδρέα και της Μάγδας Λαζαρίδη. Πριν ένα χρόνο… η γη έκανε το θαύμα της. Ήταν Οκτώβριος του 2017 όταν η κ. Μάγδα Λαζαρίδη μάζεψε από τη ροδιά που έχει στον κήπο της τεράστια ρόιδα. 1.684 γραμμάρια το μεγαλύτερο και 890 γραμμάρια το μικρότερο !

Είναι η εποχή τους και τα ρόδια τα βρίσκουμε άφθονα και γευστικά σε όλες τις αγορές αυτή την εποχή. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα ρόδια ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Όπως είπε και η κ. Μάγδα Λαζαρίδη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναπτύχτηκε με άκρως φυσικό τρόπο χωρίς να χρησιμοποιηθούν λίπασμα ή κάποια άλλη χημική ουσία.

Το δέντρο που ομορφαίνει τον κήπο της οικογένειας Λαζαρίδη, παρήγαγε και τα προηγούμενα χρόνια μεγάλους καρπούς, αλλά το περυσινό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ένα ακόμη θαύμα της φύσης!

Πηγή: taxydromos.gr