Παπαδόπουλος: “Η δράση της Ελληνίδας αγρότισσας είναι πολύτιμη”

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Αγρότισσας ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Ως Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας έχει καθιερωθεί η 15η Οκτωβρίου, κατόπιν σχετικού Ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Δεκέμβριο του 2007. Η μέρα αυτή θεσπίστηκε με σκοπό την στήριξη της γυναίκας που ζει και εργάζεται στις αγροτικές περιοχές και πασχίζει με κάθε τρόπο να αντλήσει δύναμη από την γη, ώστε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσής της.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι Ελληνίδες αγρότισσες συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό όχι μόνο στην αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της αγροτικής οικονομίας, αλλά και στην προσφορά προστιθέμενης αξίας στις αγροτικές περιοχές , κάτι το οποίο επιβάλλεται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά τους διάφορους σχεδιασμούς.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας λοιπόν, μας υπενθυμίζει την επιτακτική ανάγκη να εξαλειφθούν οι όποιες ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων και να εξασφαλιστεί η ισότιμη παρουσία ανδρών και γυναικών σε όλο το φάσμα των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στην οικογενειακή εκμετάλλευση, η  ισόρροπη συμμετοχή στις αγροτικές οργανώσεις και στα όργανά τους, αλλά και η απόκτηση δεξιοτήτων μέσω της κατάρτισης και της επιμόρφωσης τους έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες αυτού του επαγγέλματος.

Η δράση της Ελληνίδας αγρότισσας είναι πολύτιμη όσο ποτέ, και για τον λόγο αυτό οφείλουμε να χαράξουμε τον δρόμο για βελτίωση των όρων διαβίωσης και δραστηριοποίησης της».