Συννεφιασμένη Κυριακή με τοπικές βροχές

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι στο Αιγαίο τοπικά θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ:  στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη τιμή της θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα το απόγευμα θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.  Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 25 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 και στη νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη)

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τις πρωινές ώρες, στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.