“Άσσος” από ημίχρονο και το σερί… συνεχίζεται!

Την τρίτη σερί νίκη του και τέταρτη συνολικά πέτυχε ο Αχιλλέας Φαρσάλων στην πέμπτη στροφή της μεγάλης κατηγορίας της ΕΠΣ Λάρισας, όπου επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο των Φαρσάλων με σκορ 2-1 της Δόξας Βλαχογιαννίου φτάνοντας έτσι τους 12 βαθμούς, όντας στην 4η θέση και ισόβαθμος με τις ομάδες από την 2η έως την 5η θέση.

Ο Αχιλλέας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε δυο καλές ευκαιρίες στιγμές με τον Ζιώγα αρχικά να κάνει το πλασέ από πλάγια θέση και την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ το σουτ του Αλαμάνη έδιωξε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν δίχως όμως να απειλήσουν. Όμως οι γηπεδούχοι «χτυπώντας» δις λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 2 – 0.

Αρχικά στο ο 41’ ο Χριστιανίδης κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή από τον Χριστοδούλου. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Τλούπας με την μπάλα αρχικά να βρίσκει στο τοίχος της αντίπαλης ομάδας και στην συνέχεια έπειτα από την διαρκή πολιορκία των παικτών του Αχιλλέα, η μπάλα έφτασε στον Κούμρια με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι Μυρμιδόνες πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με σκόρερ τον… «συνήθη ύποπτο» Δημήτρη Ζιώγα.

Ο Αλαμάνης πέρασε έκανε την μπαλιά από τον χώρο του κέντρου, η μπάλα χτύπησε σε αντίπαλο σώμα, με τον Ζιώγα να εκμεταλλεύεται την «καραμπόλα» καθώς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και αφότου πέρασε και τον κίπερ Παπαϊωάννου της Δόξας, πέτυχε το 2 – 0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και προσπάθησαν να πετύχουν και άλλο τέρμα. Όμως αρχικά στο 51’ ο Κούμρια έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζιώγας δεν πρόλαβε να μπει στην τροχιά της μπάλας έπειτα από την ωραία κούρσα και την πάσα του Παπακωνσταντίνου.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν και στο 70΄κατάφεραν να μειώσουν. Όταν ο Τσούντζουρας έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι ο Κουτσογιαννούλης έδιωξε και στην επαναφορά από κοντά ο Βίδρας με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Η Δόξα ανέβασε στροφές και αύξησε την πίεσή της με τους παίκτες του Αχιλλέα να βρίσκουν αρκετούς κενούς χώρους. Μάλιστα στο 76’ ο Τλούπας σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ με το τέρμα να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 88’ όταν ο Κανάβος έβγαλε πάσα δεξιά στο Κούμρια με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να μην σημαδεύει σωστά και την μπάλα να περνά άουτ.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι παίκτες των Φεραίου Γιαννακού και Λευτέρη Τέα πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους και τέταρτη συνολικά.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Γιαννακός): Κουτσογιαννούλης, Καρβούνης , Κατσιανάκης, Τλούπας, Κομισόπουλος, Ταστεμερίδης, Ζιώγας (89′ Σαμαράς), Αλαμάνης (65′ Παυλόπουλος), Κούμρια, Χριστιανίδης (80′ Καναβός), Γιαννολόπουλος (58′ Παπακωνσταντίνου).

Δόξα Βλαχογιαννίου (Φακίτσας): Παπαϊωάννου, Τσουντζουρας, Χριστιανίδης(70′ Λάκης), Δραγατσίκης, Μητούλας, Χριστοδούλου, Γκουρομπίνος(88′ Πέτρου), Κοντοθανάσης, Ιγγλέζος (51′ Βίδρας), Τσάνας, Αλεξίου.

Τριπλέτα: Στάικος, Δεδικούσης, Γκαρέλης