Οι Γιατροί του Κόσμου για 3η συνεχή χρονιά στα Φάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων προσκάλεσε και φιλοξένησε στις 24, 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2018, στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου με σκοπό να εξετάσει μαθητές της επαρχίας Φαρσάλων και να τους δοθεί το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.

Εξετάστηκαν 351 μαθητές από τους παιδίατρους Αλεξάνδρα Μιχαηλίδου και Κατερίνα Στούκερ, τον καρδιολόγο Σταύρο Γεωργόπουλο και την οφθαλμίατρο Ευγενία Κόντου. Τον οδοντιατρικό έλεγχο πραγματοποίησε η οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Αναστασία Ακριβούση.

Επίσης εξετάστηκαν και 36 ηλικιωμένοι από τον Καθηγητή Γηριατρικής Κίμων Βολίκα, στα Αγροτικά Ιατρεία Ερέτριας, Βαμβακούς, στην Ρευματιά και στο ΚΑΠΗ του Δήμου Φαρσάλων.  Ο Δήμος Φαρσάλων ευχαριστεί για τη συνεισφορά στην υλοποίηση του εγχειρήματος την επισκέπτρια υγείας Αναστασία Καραμπινά – Βησσαροπούλου και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, με επικεφαλής την προϊσταμένη τους Ζέφη Γιαννάκη – Γρηγορίου. Οι εν λόγω κυρίες εργάστηκαν εθελοντικά και πυρετωδώς πολλές ημέρες πριν τον ερχομό των Γιατρών και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Επίσης ευχαριστεί τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, Ιατρό Γιώργο Νεχωρίτη για την ιδιαιτέρως σημαντική συμβολή του καθώς και την Ιατρό Ελένη Κωνσταντέλλου για την φιλοξενία της στην Ερέτρια. Και τέλος, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου για την παραχώρηση του ΚΥΦ και την άριστη συνεργασία.

Την δράση υποστήριξαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Υπεύθυνη Δράσεων Υγείας: Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Πολιτική εκπρόσωπος Δήμου Φαρσάλων στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.