Συστήθηκε ομάδα εργασίας υπό τον Κόκκαλη για την αναβάθμιση της Αβερώφειου Σχολής

Συστήθηκε η ειδική ομάδα εργασίας για την αναβάθμιση της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής, η οποία θα τελεί υπό την επίβλεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο και απαραίτητο βήμα, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας – επιτροπή, θα προχωρήσει στη μελέτη, κατάρτιση και εισήγηση του επιχειρησιακού προγράμματος για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, προς όφελος των αγροτών και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Η θητεία της ομάδας εργασίας ορίζεται σε δύο μήνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ουδείς από τα μέλη της, θα είναι αμειβόμενα.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Η σύσταση της ειδικής ομάδας εργασίας για την αναβάθμιση της Αβερώφειου, στοχεύει να δημιουργήσει εκείνο τον οδικό χάρτη, που θα οδηγήσει στην επαναφορά της χαμένης αίγλης της Γεωργικής Σχολής και θα την καταστήσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο για τον πρωτογενή τομέα.

Αρωγοί μας σ’ αυτή την προσπάθεια είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμος Λάρισας, το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο.

Προχωράμε στην εφαρμογή των πολιτικών μας παράγοντας απτό έργο, ένα έργο που αφορά στηναξιοποίηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Αβερωφείου. Γιατί πιστεύουμε πως μία σύγχρονη αγροτική σχολή στην «καρδιά» του Θεσσαλικού κάμπου, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη στρατηγική υποστήριξη της αγροτικής εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί βασικό και αναγκαίο όρο για τη νέα βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της υπαίθρου».Π