Με μεγάλη συμμετοχή η ποδηλατοδρομία στα Φάρσαλα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (23/09) ηποδηλατοδρομία στα Φάρσαλα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Η πλατεία δημαρχείου και το άγαλμα του Αχιλλέα ήταν η αφετηρία οπου πραγματοποίησαν χαιρετισμό στους ποδηλάτες ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Κων/νος Δερλός, ο Δημαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο πρόεδρος των Ενεργών πολιτών Φαρσάλων κ. Απ. Ανδρεόπουλος, εκπρόσωποι των τριτέκνων και προσκόπων, αναφέροντας όλοι στις ομιλίες τους την χρήση του ποδηλάτου στην ζωή μας και τα πλεονεκτήματα του.

Στην συνέχεια οι ποδηλάτες ξεκίνησαν την ποδηλατοδρομία μεταφέροντας το μήνυμα “λιγότερα αυτοκίνητα, ναι στην χρήση του ποδηλάτου και της πεζοπορείας”, φθάνονοντας στο πάρκο του Απιδανού, όπου τους περίμενε η Αρχαιολόγος του Δήμου Φαρσάλων κ. Βάσω Νούλα, μιλώντας τους για τον Απιδανό ποταμό, την Θέτιδα και τον Αχιλλέα.

Έπειτα μετέβησαν, στον αρχαϊκό θολωτό τάφο των Φαρσάλων, όπου τους μίλησε για το συγκεκριμένο αρχαίο μνημείο που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 1950.

Δια μέσου της οδού Λαμίας οι ποδηλάτες έφθασαν ξανά στο σημείο αφετηρίας, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου έγινε κλήρωση 3 ποδηλάτων δωρεάς τους Δήμου Φαρσάλων.

Συναντική συμβολή για την ασφάλεια είχε το ΑΤ Φαρσάλων, το ΚΥ Φαρσάλων και οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Στην ποδηλατοδρομία συμμετείχαν, πρόσκοποι, οδηγοί τμήματα υποδομής του Γ.Σ.Φαρσάλων, του Αχιλλέα Φαρσάλων, της Αναγέννησης Φαρσάλων, της Ακαδημίας Φαρσάλων και του Α.Σ.Φαρσάλων.