Με ζέστη και βοριάδες μας “αποχαιρετά” ο Αύγουστος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: . στα ανατολικά η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο, θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 3 έως 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 23 και 32 βαθμών Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.