Φωτιά στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με προορισμό τα Χανιά

Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, λίγα λεπτά μετά τις 12 το βράδυ, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά – Χανιά και στο οποίο επιβαίνουν 875 επιβάτες και 141 μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ και συγκεκριμένα σε φορτηγό, ενώ ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στα επάνω καταστώματα. Το πλοίο βρισκόταν 8νμ του Αγίου Γεωργίου.

Το πλήρωμα έχει ενημερώσει τους επιβάτες πως δεν υπάρχει κίνδυνος, ωστόσο λόγω του καπνού μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά κατά δήλωση του πλοιάρχου έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ ήδη δίπλα στο πλοίο πλέει το “Blue Horizon”. Επίσης οκτώ σκάφη του Λιμενικού σπεύδουν για βοήθεια.

Κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της επιστροφής του βρίσκονταν 9 πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, φορτηγό αλλά και τρία επιβατηγά πλοία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με και μια ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ.

Δείτε την στιγμή που αξιωματικός του Λιμενικού ενημερώνει τους συγκεντρωμένους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος.

Πηγή: news247.gr