Πιτσιόρλας: Ελάφρυνση αδύναμων – Πριμοδότηση ανάπτυξης

Στο σημείο – καμπή του προσεχούς Αυγούστου και σε όσα θα αλλάξουν στη χώρα και ειδικά στο οικονομικό τοπίο αναφέρθηκε σε δηλώσεις ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας λίγο πριν την εκκίνηση της εκδήλωσης που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Χατζηγιάννειο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για τη χώρα καθώς τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ κάνοντας ειδική μνεία στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup επισήμανε ότι εξασφαλίζει την έξοδο από τα Μνημόνια, όπως και έναν ασφαλή διάδρομο αρκετών χρόνων.

«Απ’ τον Αύγουστο η χώρα μπαίνει σε μια καινούργια περίοδο» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά την χρονική περίοδο μετά την λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο, ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχθηκε πως «θα υπάρχει εποπτεία», όμως παράλληλα «θα υπάρχει αυτονομία στην Κυβέρνηση – και σε κάθε Κυβέρνηση – να επιλέγει τις πολιτικές και τα μέσα για να πετύχει τους στόχους που θα θέτει».

Σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα ο υφυπουργός επισήμανε πως «έχει αλλάξει το τοπίο» και πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αντιμετωπίσει εκκρεμότητες πολλών δεκαετιών».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο μείγμα της πολιτικής που θα είναι ορατό από τον Προϋπολογισμό του 2019 και το συνόψισε λέγοντας πως θα περιλαμβάνει την σταδιακή ελάφρυνση κυρίως όσων  επλήγησαν από τις πολιτικές τα χρόνια των μνημονίων, ενώ θα πριμοδοτεί και την Ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά την φορολογία δήλωσε ότι « όλοι θα πρέπει να πληρώνουν με βάση τις δυνατότητές τους» επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να μην υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν με την έξαρση της φοροδιαφυγής.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Επίσκεψη στην «Επίλεκτος» – Συνάντηση με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Επίλεκτος» στα Φάρσαλα όπου ξεναγήθηκε από μέλη της οικογένειας Δοντά και ενημερώθηκε για τις προοπτικές της επιχείρησης, τον παρών στην συνάντηση έδωσε και ο Φαρσαλινός Βαγγέλης Δημητρακόπουλος.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στα γραφεία του κόμματος.

Πηγή ομιλίας και φωτογραφιών από την Λάρισα από το larissanet.gr