Παρέμβαση της Μέρκελ για τους δύο στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

“Ενόψει της συνάντησης Μέρκελ με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έθεσε σε επαφή που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Παρών στη συζήτηση ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες για την υπόθεση, που εξελίσσεται από την 1η Μαρτίου, οπότε και έγινε η σύλληψη των Μητρετώδη και Κούκλατζη, για την τύχη των οποίων αγωνιούν ιδιαίτερα οι γονείς τους.

Επιπλέον,  ο Πρωθυπουργός είχε επαφή με τον Καναδό ομόλογό του, Τζαστίν Τριντό, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της, μετά την έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε απάντηση στις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου απο τα Κατεχόμενα, προκειμένου να συντονιστούν ενόψει της αυριανής συνάντησης με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ant1news.gr