Ασύλληπτο αήττητο ρεκόρ από το Βέλγιο!

Η αήττητη κούρσα του Βελγίου σε όλες τις διοργανώσεις αυξήθηκε στο 24-0, μετά την σπουδαία νίκη-πρόκριση επί της Βραζιλίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Τελευταία φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» έπρεπε να διαχειριστούν την ήττα, η οποία ήταν ανώδυνη, ήταν στη 1/9 του 2016, όταν ηττήθηκαν με 2-0 από την Ισπανία σε φιλικό ματς.

Από τότε μέχρι σήμερα, το Βέλγιο έχει μετρήσει 24 διαδοχικές αήττητες αναμετρήσεις, με την Εθνική Ελλάδας να είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να «κλέψει» ένα βαθμό από τους Βέλγους στις Βρυξέλλες (1-1) στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (στο δεύτερο ματς ηττήθηκε στο Καραϊσκάκη).

Ευρωπαϊκή υπόθεση το Μουντιάλ

H «Γηραιά Ήπειρος» έχει την τιμητική της στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια, καθώς μετά τον αποψινό αποκλεισμό της Βραζιλίας, τα ημιτελικά θα είναι αποκλειστικά υπόθεση ευρωπαϊκών ομάδων (έχουν προκριθεί Γαλλία και Βέλγιο, που θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά, ενώ αύριο ξεκαθαρίζει και το έτερο ζευγάρι από τους προημιτελικούς Σουηδία – Αγγλία, Ρωσία – Κροατία).

Τελευταία φορά που στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ είχαν βρεθεί ομάδες μόνο από την Ευρώπη ήταν σε αυτό του 2006 στη Γερμανία, όπου είχαν αναμετρηθεί Γερμανία-Ιταλία και Πορτογαλία-Γαλλία, με θριαμβεύτρια στον τελικό την Ιταλία.

Στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2010 και 2014 υπήρξαν εκπρόσωποι της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα Ουρουγουάη (2010) και Βραζιλία (2014). Ωστόσο, και οι δύο εκπρόσωποι της CONMEBOL δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις κούρσες τους μέχρι τον τελικό, όπερ σημαίνει ότι και εφέτος το τρόπαιο θα καταλήξει για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση σε ευρωπαϊκά χέρια (2006: ΙΤΑΛΙΑ, 2010: ΙΣΠΑΝΙΑ, 2014: ΓΕΡΜΑΝΙΑ).

Πηγή: ant1news.gr