ΑΠΕ: Μείωση στις τιμές των φωτοβολταϊκών κατά 20%

Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα αιολικά και φωτοβολταϊκά ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι πλέον το κόστος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ίδιο με το αντίστοιχο των συμβατικών καυσίμων.

Οι δημοπρασίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών κατά περίπου 20%, και στις επενδύσεις αιολικών κατά 35%, σε σχέση με τον πιλοτικό διαγωνισμό του 2016.

Βασικός «μοχλός» για τη συμπίεση των τιμών ήταν ο κανόνας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τη μείωση της δημοπρατούμενης ποσότητας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 75% του ενδιαφέροντος.

«Η σημερινή διαδικασία απέδειξε ότι είναι απολύτως εφικτό να περιοριστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς να προκύψει σημαντική επιβάρυνση στο κόστος ενέργειας» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

«Στους επόμενους διαγωνισμούς, τους προσεχείς μήνες, αναμένουμε περαιτέρω μείωση του κόστους, δεδομένου του ισχυρού ενδιαφέροντος, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές» έσπευσε να προσθέσει.

Πηγή: naftemporiki.gr